Monday, September 10, 2012

Nohutlu Püre Kebabı Tarifi













Nohutlu Püre Kebabı


MALZEMELER

400 gr kusbasi et

125 gr margarin

1 sogan

1 çorba kasigi salça

1/2 su bardagi su

1 domates

3 sivribiber

tuz

püre malzemesi:

2 su bardagi nohut

2 kahve fincani margarin

1 çorba kasigi un

4 su bardagi süt

1 et suyu tableti

tuz, karabiber

YAPILIŞI

Nohutlari tencereye alip üzerini örtecek kadar su ilave edin ve

haslayin. Suyunu süzüp iyice ezin. Tencerede margarini eritip unu ilave

edin. Pembelesinceye kadar kavurup süt,ezilmis nohut,tuz ve karabiberi

ekleyin. Katilasmaya baslayinca et suyu tabletini ekleyin. Karistirarak püre

haline getirin.

Baska bir tencerede margarini eritip ince kiyilmis sogani kavurun ve eti

ilave edin. Etler kavrulunca,salça ve yarim su bardagi su ilave edip 3 dk

kadar daha pisirin. Su azaldiginda tuz ekiip atesten alin.

Hazirladiginiz nohutlu püreyi servis tabagina yayin ve üzerine eti

yerlestirin. Hafif kizartilmis domates ve biberle süsleyip servis yapin.

No comments:

Post a Comment