Saturday, March 3, 2012

Pastane Pogacasi



Malzemeler

1 su bardagi ilik süt

1/2 su bardagi siviyag

1 paket maya

3 tatli kasigi toz seker

1 tatli kasigi tuz

1 cay kasigi mahlep

Ici icin 250 gr beyaz peynir

aldigi kadar un

üzerine sürmek icin 1 yumurta sarisi ve biraz susam

Yapilisi

Ilik sütün icine 1 tatli kasigi sekeri ve mayayi koyup 5-10 dk mayalandirin.Daha sonra siviyag,kalan 2 tatli kasigi seker ve tuzu ekleyip karistiriyoruz.Son olarak mahlep ve aldigi kadar un ile birlikte hamurumuzu yoguruyoruz.

Hamurumuzu yarim saat dinlendirdikten sonra istedigimiz büyüklükte parcalara ayiriyoruz.Pogacalarinizin seklini istediginiz gibi yapabilirsiniz.Ben icine peyniri koyduktan sonra yuvarlak seklinde kapattim.

Daha sonra en az 1 saat tepsi mayasini almasi icin bekletiyoruz.Son olarak üzerine yumurta sarisini sürüp susamlarimizi serptikten sonra 180 derecede üzerleri kizarana kadar pisiriyoruz.

Afiyet olsun.........
Onerimiz bazi bir konu : papatyali bebek battaniyesi

No comments:

Post a Comment