Thursday, March 22, 2012

SALÇALI POHAÇA



 MALZEMELER

 2 tane hazır ekmek hamuru  

 125 gr margarin
  1 tane büyük boy soğan


SOSU İÇİN  :2 çorba kaşığı kekik
  1 çorba kaşığı biber salçası
  ½ su bardağı sıvı yağ



YAPILIŞI

Öncelikle hazır hamuru 125 gr margarin ile yoğurup, buzdolabında 1 saat bekletelim.
Biz bu arada sosunu hazırlayalım, bunun için. Soğanı ayıklayalım kesme tahtasının üzerinde soğanları minik minik doğrayalım bir kaba alalım içine biber salçası, susam ve sıvıyağı ilave edelim karıştıralım.
Beklettiğimiz hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparalım. Elimizde yuvarlayarak hafif ortası çukur şekil verelim yağlanmış tepsiye dizelim. Hazırladığımız sosu hamurun çukur bıraktığımız yere dökelim.20 dakika ılık bir yerde bekletelim.170 Derecelik ısıda pişirelim. Afiyet olsun

Ziyaret edilmesi gereken guzel bir konu : kopma cicekle havlu kenari

No comments:

Post a Comment