Monday, July 2, 2012

Havuç Kremalı Soğan Dolması yemeği tarifi












  40 dk.    4 kişilik  






Malzemeler


8 Adet beyaz soğan

500 gr havuç

1 Çorba kaşığı süt

4-5 Dal maydanoz

2 Çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber 






Hazırlanışı

  • Soğanları soyup üstlerini kapak şeklinde kesin.

  • Tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın.

  • Havuçları temizleyip tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.

  • Soğanların içini dikkatlice çıkarın.

  • Havucu sütle birlikte ezerek püre haline getirin.

  • Tereyağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın.

  • Hazırladığınız havuç kremasıyla soğanların içini doldurun ve kapaklarını kapatın.

  • Yağlanmış tepsiye dizip, üzerini alüminyum kağıtla kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin.

  • Soğanlar pişince fırından alıp, sıcak olarak servis yapın.




Havuç Kremalı Soğan Dolması yemeği tarifi

No comments:

Post a Comment